Isle of Man: South / Dél

DSC_0021

Our plan was: Port St.MaryPort ErinCastletown. We hadn’t got tourist point plan or any other fix programme. Just go & enjoy!

/ A tervünk a következő volt: Port St.MaryPort ErinCastletown. De semmi turista pont vagy egyéb fix program tervünk nem volt. Csak menni és élvezni! 

DSC_0003

Port St.Mary

The bus stop is next to the harbor so we started our trip there.

/ A busz megáll közvetlenül a kikötő mellett, így ott kezdtük a hely felfedezését.

 

There is a really good walking path between the ocean and the land. In the half way, you can walking up to the city and drink or eat something.

/ Van egy nagyon jó ‘sétány’ az óceán és a szárazföld között, amit végigjártunk. Félúton fel lehet sétálni róla a városkába, ahol tudsz enni-inni.

 

In the end of the path, when we have been planing our next step an aunt said hello for us. She was really enthusiastic, because we are toursits. She had lot of idea what should we see in the island. She was 76. She were lot of country in the world. Few minutes later we were in her car. Another few minutes later we were nowhere in a deserted farm, next to the ocean, without her with her last instruction: “just go a head. It is beautiful! approx. 20 min walk.”

/ A sétány végén, mikor épp tervezgettük a következő lépésünket, egy néni jött oda hozzánk. Nagyon lelkes volt, hogy turisták vagyunk. Rengeteg ötlete volt, hogy mit kéne megnéznünk a szigeten. 76 éves, és mondhatni bejárta a világot. Pár perccel később már a kocsijában ültünk. Újabb pár perccel később, már a néni nélkül, valahol a semmi közepén, egy kihalt farmon találtuk magunkat, még mindig az óceán mellett. Utolsó utasításként még annyit mondott, hogy “csak előre kell menni. Meglátjátok, nagyon szép lesz! Kb. 20 perc gyalogút!”

 

The area was beautiful. It was true.

/ És a környék valóban gyönyörű volt. 

 

but we need 2 hours, while we arrived to Castletown.

/ de 2 óránkba telt, hogy végig érve rajta Castetown-ban taljuk magunkat.

DSC_0104

Castletown

It was a big disappointment. It was empty. Most of shop was closed in Monday approx. 3-4 pm. And the Xmas decoration was soo cheap. Supposedly it happened in tha last few years, because somebody bought big part from the town center, and it’s doesn’t working anymore. Shop owners searched new places for their business…

/ Castletown egyébként egy nagy csalódás volt. Üres és kihalt. Az üzletek hétfőn valamikor délután 3 és 4 között zárva voltak, már ahol nem volt kiürítve maga az üzlethelység. És a karácsonyi dekoráció rettenetesen gagyi volt. Mint később megtudhattuk, ez az elmúlt évek eredménye, mivel valaki felvásárolta a belváros nagy részét, majd aztán nem végzett valami jó munkát. A helyi árusok pedig a helyzetet megelégelve, elkezdtek elszivárogni a sziget más tájaira az üzletükkel együtt… 

 

 

After that small walk we haven’t got time or strength to go back and check Port Erin. We just wanted to sit down, drank a coffee and traveled back to Laxey.

/ Ez után a rövidke séta után nem igazán maradt időnk vagy energiánk, még visszautazni, hogy megnézzük Port Erin-t is. Így az kimaradt. Csak meg akartunk pihenni egy kávé mellett és visszautazni Laxey-be.

 

earlier posts from Isle of Man: / korábbi bejegyzések a Man-Szigetekről

 

This entry was posted in other, photography, Punctually Punch, Travel / Utazós, uk and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Isle of Man: South / Dél

  1. Pingback: Isle of Man: Ramsey & Douglas & Summary/Összegzés | Punctually Punch Art

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s