Old Roll / Régi Tekercs

 

1-8-2018_029

We have been packing in our rent, when I found a roll in my camera. It has been in the camera approx. 1 year ago. I couldn’t remember the roll type. That time I got some out of date roll as well, so it was a gamble.

/Mikor pakoltuk össze az albérletünket, megtaláltam a filmes fényképezőgépemet, befűzött tekercsestül. Kb. 1 éve lehetett már így. Fogalmam se volt róla, milyen típus lehet. Ráadásul, abban az időben kaptam pár lejárt filmet is, tehát lutri volt az egész.

1-8-2018_031

I didn’t have to leave the roll in the camera, it would be a stupid thing. So I had only one week to take 24 or 36 photos before we flew to Bristol.

I managed it, it was 36. Then I left the roll in my friends and she was in the lab with it.

/Nagy ostobaságra vallott volna így hagyni még vagy egy évig vagy akár tovább, kitudja mi történik. Tehát volt egy hetem rá, hogy készítsek 24 vagy 36 képet, mielőtt elrepülünk Bristolba.

Megcsináltam. 36 volt. Aztán egy barátomnál hagytam a tekercset, aki elvitte laborba és előhívatta helyettem.

1-8-2018_028

Now, when I came back a little to Hungary , I was exciting to scan the roll. I waited almost 1 year to see this 36 photos.  It wasn’t as easy as I thought it would be. Our lovely, old film scanner don’t like the windows 10. So I need to search a computer with something old operation system. It was slowley and a little bit ill, so first I had to make some update. Then the programme still didn’t work with the Photoshop. It was really annoying. Finally I fed up, and I used the scanner shit programme with terrible image resolution and -colors.

/Most, mikor visszajöttünk Magyarországra egy kicsit, már alig vártam, hogy a jó öreg scannert előkapjam kitudja melyik dobozból és segítségével bevarázsoljam a negatívokat a gépbe. Elvégre egy évet vártam rá, hogy meglássam, ezt a 36 képet. De ez nem volt olyan egyszerű, mint hittem. Miután a scanner viszonylag hamar előkerült, kiderült, hogy az bizony nincs túl nagy barátsággal a windows 10-el. Mit van mit tenni, keresnem kellett egy gépet, amin még régebb típusú operációs rendszer van. Rátalálván a megfelelő eszközre, az lassúnak, és betegeskének mutatkozott, így mielőtt még bármi történhetett volna kezdhettem némi pucolással, frissítéssel a dolgokat. Végére érve a feladatoknak, látom ám, hogy minden hiába való volt, a scanner bizony, továbbra se hajlandó kapcsolatot teremteni a Photoshoppal. Próbáltam így, próbáltam úgy. Végül feladtam és szégyen szemre a scannerhez gyártott gyári szar programot voltam kénytelen használni a rettenetes felbontásával és az értelmezhetetlen színeivel.  

1-8-2018_001

Maybe it wasn’t a big problem. I’m not so handy with the manual camera. And our last one week wasn’t so exciting time:

We packed a lot,

/Tudja a fene, talán ez nem is volt olyan nagy probléma. Ugyanis akárhogyan nézem, nem vagyok valami ügyes még a filmes gépekkel. És az utolsó hetünk sem volt valami izgalmas:

Sokat pakoltunk,

 

I met with my friends

/ Találkoztam a barátaimmal

 

and with my family members

/ és családtagjaimmal

 

and I was in my father’s festival as well

/ és voltunk apukám fesztiválján is.

 

This entry was posted in hun, other, OTHERS / EGYEBEK, photography, Punctually Punch, Travel / Utazós and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s