Reminiscences / Visszaemlékezés

_bti5987_logosThis was my second time when I selling at Craft Fairs.

/ Ez volt a második alkalom amikor kézműves vásáron árusítottam

The craft fairs was on a family festival, the Sárkány Festival (=Dragon Festival, but it’s hint to the kite-flying)

The idea is brilliant. Families, couples with their dogs travel to this gorgeous place, Zebegény – very close to Budapest – and all of them playing in the nature. Of course they are usually trying the kite-flying.

Attention! This place is perfect for you if you exhaust your children and animals too.

Zebegény is a beautiful, turist village. The festival home is in the nearest hilltop. You can go there by festival bus or on foot too. And if you arrived, your view’s romantic and a little bit too much perfect.

/ A vásár egy családi fesztiválon, a Sárkány Fesztiválon volt, melyben nem sárkánnyá válik mindenki, hanem eregeti azokat.

Az ötlet brilliáns. Családok, párok, kutyák jönnek játszani a természetbe, erre a csodálatos helyre, Zebegénybe, ami ráadásul nagyon közel van Pesthez. Mindenki az eregetéssel próbálkozik.

Figyelem! Ez a hely tökéletes ahhoz hogy a gyereket és az állatokat is lefáraszd.

Zebegény egy igazi, szép, turista falu. Közeli dombtetője ad otthont a fesztiválnak, ahova fesztivál busszal és gyalog is érkezhetsz. Fentről a kilátás romantikus és egy kicsit túlságosan tökéletes.

Unfortunetly the whimsical Autumn wasn’t  beningant for us this year.

In the first day was very-very rainy but it was windy too. So when the rain stopped a little, the kites were flying immediatly. Of course just the plucky people arrived this day, and most of the craft fairs remained closed. The festival organizer weren’t have rain plan. They were just trust the good weather. It was amateur, but they were a good trusting and the good weather arrived in a next day.

/ Sajnos a szeszélyes Ősz nem volt kegyes hozzánk idén.

Az első nap, csak úgy dézsából öntötték, de a szél fújt. Így mikor kicsit csillapodott, egyből megjelentek a sárkányok az égen. Természetesen csak az elvetemültek érkeztek ezen a napon és a vásár nagy része is zárva maradt. A fesztivál szervezőknek nem volt eső tervük. Ők csak hittek, bíztak a jó időben. Ez elég amatőr megoldás, de végül is jó hívőnek bizonyultak, hisz a napsütés megérkezett a következő napra.

photos: 50mmphotoblog

When we got up, the sun was shining. So I could finally open my ‘table-shop’. But there wasn’t wind, so the kits were stay on the ground. Thank god that situation wasn’t causes problem for the children and pets. They were running and smiling without the kits too.

/ Másnap reggel madárcsicsergésre és napsütésre ébredtünk. Így végre kitudtam nyitni a ‘boltocskám’. Tökéletes lehetett volna, de aznap meg a szél maradt el. Így a sárkányok is a földön kúsztak. Hála istennek ez a helyzet nem okozott problémát a gyerekeknek és a házi kedvenceknek. Ők vidáman futkároztak sárkány nélkül is.

_bti5994_logosAll in all it was a good, short holiday with very different weather (finally my sholder burned). Good experience, but bad business. Edification: If you are a beginner contractor, first check the place, count the weather, and if the rain can be washed away the craft fair, you shouldn’t go there, vainly love the event.  Because your outlay is fixed but your income is very various.

But, We would like to travel to this place in the near future again. It’s a perfect holiday place if you like nature, go hiking and see some attractions too for 3-4days. Our host, aunt Ili is a nice women with her husband, her lovely dog and her two cats too. We offer her if you travel there: click here.

/ Mindent összevetve ez egy jó, rövid nyaralás volt kifejezetten változatos időjárással (végül még a vállam is leégett). Jó tapasztalat, de rossz biznisz. Tanulság: vállalkozásod elején ne olyan helyre menj árulni, amit elmoshat az eső, hiába tetszik annyira az esemény. Hisz a kiadásaid fixek a bevétel viszont változó.

De, mindenképp szeretnénk a közeljövőben újra ellátogatni a környékre. Tökéletes kirándulóhely 3-4 napra, ha szereted a természetet, szeretsz túrázni, de közben kulturálódnál is, hisz látványosságban sem szűkölködik ez a környék. Házigazdánk, Ilinéni , férje, kutyája és macskái is mind nagyon kedvesek. Csak ajánlani tudjuk őket: katt ide.

photos: 50mmphotoblog

 

This entry was posted in art, hand craft, Punctually Punch and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s